chroniccarecenter.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Welkom / Welcome
 
Because of the Summer war 2006 in Lebanon, we've got a close relation to the Chronic Care Center in Hazmieh.For the children with the life thretning disease Thalassemia, we've started a toy and money raise. Donations are still welcome, you can contact thw webmasters about this. The action gives HOPE to the care takers, because of which they can take better care for those children after the war. The children are more relaxed during their treathment because of the toys, games and hobby materials. There are two big boxes send this December 2006 and also an amount to buy heavy materials and games on location. We've been able already to let some small lights shine, also because of the help from our friends in the Netherlands. We hope for a calm and quiet Christmas in Lebanon and a peacefull future, starting NOW!! -------------------------------------------------------------------------------------- Door de Zomeroorlog 2006 in Libanon, hebben wij een nauwe band gekregen met het Chronic Care Center in Hazmieh. Voor de kinderen met de levensbedreigende ziekte Thalassemia is een speelgoedactie uitgevoerd. Donaties blijven welkom, je kunt hierover kontakt opnemen met de webmasters. Deze actie geeft de verzorgers weer HOOP en kunnen daardoor beter voor de kinderen zorgen. Kinderen vinden afleiding in het toegezonden speelgoed en er is geld gegeven om ter plaatse extra crea materiaal en boekjes aan te kunnen schaffen. We hebben inmiddels al weer extra lichtjes kunnen laten schijnen, mede dank zij uw hulp. Hopend op een warme & rustige Kerst in Libanon en een vredige toekomst vanaf VANDAAG!!.
IN BEIRUT 2007 deel 1
Zaterdag vanuit Eindhoven naar Amsterdam volgens een routeplanner die heel erg in de war bleek te zijn.
Uiteindelijk nog voor sluiting aangemeld in het hotel, waardoor we een luxe suite toegewezen kregen. We waren immers op tijd binnen!!
's Nachts om 02.30 opstaan, om 03.30 nuchter in de taxi om op Schiphol te merken, dat we best nog een uurtje hadden kunnen slapen. Wat een flauwekul die inchecktijd.
Om 05.45 eindelijk inchecken en om 06.45 aan boord om om 07.15 keurig op tijd te vertrekken voor een goede vlucht. Overstappen geen probleem en in Beirut bleken niet alleen wij, maar ook al onze bagage veilig aangekomen te zijn.
Dalal en Chaouki (ouders van Maya) haalden ons op. Het hotel blijkt prima, midden in het centrum, dus alles onder "voet-bereik" om ons voldoende en veilig te vermaken.
Maandag bij een temp. van 36 graden uren lang gewandeld, liters water verorbert en ook even snel weer verdampt.
Dinsdag reed "our driver" voor, om ons met 12 kg koffer-speelgoed en DE CHEQUE van Mitch en Wilbert naar het CCC te brengen. We werden warm onthaald en hebben een 100% rondleiding en uitleg gekregen over de activiteiten binnen het CCC. Er wordt nog veel meer gedaan voor de patienten dan wij dachten. Als we thuis zijn meer daar over.
 
De cheque mochten we overhandigen aan de oprichtster en beschermvrouwe zelf, de foto's zijn nu nog te "zwaar" om mee te kunnen sturen.
Het was voor ons een hele eer om door haar persoonlijk te worden ontvangen en dus ook best onwennig. Tegelijkertijd werden wij door de medewerkers van het CCC op onze beurt als "hoog bezoek" gezien.
 
Woensdag zijn we echt op strooptocht gegaan door de straten van het centrum. Daarbij kwamen we een soort knakenwinkel tegen (onvermijdelijk voor ons) en konden voor een habbekrats weer heel wat speelgoed aanschaffen, dat we later deze week zullen "laten bezorgen" bij het CCC.
Later deze dag hebben we een paar uurtjes doorgebracht bij onze nieuwste kennis ter plaatse, Sietske. Wij kennen haar van het internet als een weblogster in Beirut, tevens verslaggeefster, en spraken o.a. met haar over het CCC.
 
Tot zover onze 'daden'.
Onze indruk van de stad en de mensen is "HEEL RUSTIG EN VRIENDELIJK", geen enkele reden om  je zorgen te maken zolang je je als een brave burger gedraagt.
 
Dus, lief thuisfront, het gaat ons goed, het is hier veilig en erg heet (maar niet onder de voeten).
Vanaf dag 1 zijn we al van plan, om zeker terug te keren naar Libanon om de vele mooie locaties te bezoeken.
 
Tot zover even, totdat we weer een internetcafe tegenkomen.
 
(PS: we hopen dat onze dagelijkse SMS'jes aan Marcia, Agnes, Hans en Arno zijn aangekomen, want dat gaat hier wel wat moeizaam).
 
Tot de volgende keer, Mieke & Dimphy
 
 

Reacties

Mieke & Dimphy op 04-09-2007 23:09
We zijn vannacht weer thuis gekomen. Het voelde overdag net als in Beirut in de airco ruimten . Wordt snel vervolgd.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl